Portfólió

Oktatás
Turizmus
Média

Oktatás

"... csak rendszerben, életközelien és változatos módszerekkel"

A mai modern kornak megfelelően a pedagógusok, a diákok, valamint a szülők részére is olyan eszközök állnak a rendelkezésre, amelyek segítik a tanítást és a megtanulást. 

Az eszközök használata fontos, hogy célhoz kötött legyen, és a különböző képességű diákoknak megfelelően differenciáltan érdemes megközelíteni a tananyagot. A 2020-as évben a Covid-19-es járványhelyzet megmutatta mindenkinek, mennyire fontos az önálló tájékozódás az interneten, a különböző programok közt. Ezt csak folyamatos fejlődéssel lehet nyomon követni, hiszen egy folyton fejlődő, változó szakterületről van szó. 

Turizmus

"... jól turizmust az tud fejleszteni, aki imád turistáskodni is..."

Elég sok helyén jártam a világnak, nyitott és érdeklődő, kissé hedonista szemlélettel állok a kihívások elé. Az utóbbi időben egy kisebb régióval, Zala megye délnyugati részével szeretek foglalkozni, a határon átnyúlóan. A szlovéniai Muravidék, a régi magyar néprajzi tájegységünk Hetés és Lenti térsége, a zalai dombok mind gyönyörűek. Ilyen sokféle zöld szín és ilyen gyönyörű felhők csak itt vannak. 

Bödeháza polgármestereként és a Mesés Hetés Zöldút vezetőjeként fontosnak tartom a fenntartható és organikusan fejlődő, a turisztikához is jól illeszkedő szolgáltatások és közösségek fejlesztését.

Média

"... nem elég megtojni a tojást, kotkodácsolni is kell..."

A Startlapnál cseppentem bele a média világába. Azt hiszem a tipikus "jókor voltam jó helyen" esete volt. Rengeteget tanultam az ott töltött négy éve alatt, azóta tudatosabban figyelem a médiát. 

A Modern Iskola akkoriban még printként működő újságnak szoktam cikkeket is írni az oktatásról. 

Az utóbbi időben már csak a közösségi médiában tevékenykedek, viszont ott aktívan. 

A Covid-19-es világjárvány, a home office, az online, illetve otthonoktatás és a modernizáció megváltoztatta médiafogyasztási szokásainkat is. 

A képek, videók szerepe felértékelődött, lásd ezt a képet a járványról...de nekem stimmel az alcímemhez is. (forrás: Union biztosító Facebook oldala) 

Matematika szakosként és a mérésekben hívőként fontos az elérés a médiánál, illetve az információ hitelességének kérdése.  

© 2020 andreabedo  | Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!